Hoe je er komt – Route

Locatie van het huis

Archea Epidavros werd tot eind 20e eeuw Pallea  Epidavros genoemd; P. Epidavros en A. Epidavros zijn dus hetzelfde dorp aan zee. De GPS coördinaten zijn: NB, 37.63.16 , en  OL, 23.11.79.

Locatie openen in Google Maps:

Je kunt deze link gebruiken om direct de locatie in Google maps te openen.

Route vanuit Athene naar Epidavros (duurt ca 1 uur en 45 minuten)

Route openen in Google Maps

Klik op deze link om de route te openen op Google maps.

Of scan de QR code:

Routebeschrijving

Vanaf Athene Int. Airport neem je de nieuwe snelweg, de Attiki Odos, die van het vliegveld met een grote boog om Athene heen loopt en naar Korinthe en uiteindelijk naar Patras gaat.

Van af het vliegveld  volg je de borden Athene en later Elefsina wat ten Noordwesten van Athene ligt.  De 4-baans tolweg volg je richting Korinthe. Zorg dat je minimaal 15 euro aan contact geld bij je hebt om de tol te kunnen betalen!

Na ca.110 Km , nog voor Korinthe, maar vlak na de afslag  Loutraki,  is de afslag nr.10 naar Epidavros. Dat staat ook op de borden boven de weg aangegeven. De afrit komt direct loodrecht uit op de weg Korinthe–Spetses en je moet goed uitkijken (!) als je links af slaat, de borden Epidavros  volgend. Langs deze weg ligt 40 km verderop je vakantiebesteming.

De eerste kilometers  moet je in de bebouwde kom goed op de maximum snelheid letten. Na een paar kilometer kom je in naar hars geurende dennenbossen en wordt de weg bergachtig en bochtig  met prachtige vergezichten  over de zee .

Na ca. 30 km (drie kwartier slingerende kustweg rijden) kom je langs Nea Epidavros maar daar rij je voorbij en je vervolgt de weg gewoon.

Na 10 km passeer je links een eerste afslag naar het dorp  Archaia Epidavros dat je later links in de baai kan zien liggen. Met name bij  het restaurant “STORK” heb je een mooi uitzicht over de Golf van Epidavros.  Je blijft de weg vervolgen, ook bij de de  tweede afslag naar het dorp . (dat is ook de afslag naar Spetses, en vele andere plaatsen en eilanden, maar die neem je ook niet)

Ook daar blijf je rechtdoor gaan, richting Ligourio en Ancient Theatre want dan is het  nog slechts 1,5 Km naar de plaats van bestemming. Van enige afstand kan je rechts langs de weg een Griekse vlag aan een telefoonpaal zien wapperen. Daar is tussen 2 witte puien het hek te zien dat toegang geeft tot de olijfboomgaard met drie huisjes met rode daken. Het rechter huis is jullie Griekse vakantiehuis.

Route uit de richting Patras naar Epidavros (duurt ca 2 uur en 15 minuten)

Route openen in Google Maps

Klik op deze link om de route te openen op Google maps.

Of scan de QR code:

Routebeschrijving

De snelweg naar Athene volgen. Een mooie tolweg die sinds 2019 eindelijk overal vierbaans is. Na ca 130 Km is enkele kilometers na de afslag Korinthe is de afslag nr 10 naar Epidavros duidelijk aangegeven. Onderaan de afrit rechtsaf slaan richting Epidavros en onder andere Spetses.

Zie verder de routebeschrijving vanaf Athene zoals hierboven beschreven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s